Höstiga äppelscones, ca 16 st 2 äpplen 2 msk smör 1 tsk kanel 3¾ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 50 g smör 1¼ dl mjölk 2 msk flytande honung 1 krm salt
Sätt ugnen på 225°C. Tärna äpplena. Stek dem hastigast i smöret och pudra över kanel. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Skär det kalla smöret i tärningar och nyp ihop med mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk, honung och salt. Arbeta snabbt ihop degen och vänd ner äppelbitarna. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en 2 cm tjock kaka och ta ut rundlar med hjälp av ett glas, ca 5 cm i diameter. (Eller så gör man som jag gjorde: formar bullar lite som man känner för.) Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen. Servera direkt.
Kommentarer
· Johanna
Fy satan vad gott! Det är ju så sjukt gott med scones! De tillsammans med en STOR kopp te en mysig höstkväll så är lyckan gjord =) Ha en bra vecka!