1. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölk och kardemumma. Låt blandningen svalna till 37 grader och häll i en bunke eller matberedare. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
2. Tillsätt mjöl, socker, salt och ägg och blanda i 10 minuter. Låt degen därefter jäsa i bunken under en bakduk i en timme.
3. Dela upp degen i bullar på cirka 60 gram och rundriv. Låt vila i 20 minuter.
4. Placera bullarna på bakplåtar och platta ut lite. Låt sedan jäsa under plast i cirka 1.5 timme till. Sätt ugnen i slutet av jästiden på 230 grader.
5. Baka bullarna i varm ugn i 10 minuter, tills de fått färg.
6. Mixa mandeln, strösockret och bittermandeln till mandelmassa. Vispa grädden.
7. När bullarna är klara, klipp ett triangellock med sax. Lägg i mandelmassa och vispad grädde och pudra på florsocker med en tesil.
Men baka ska man göra när man har barn och eller trevligt sällskap bara till sig själv känns trist ...
Men jag ska fhv träffa mina barn ( som nu är vuxna )till jul( dom bor ju en bit bort ) då blir det hemlagat och hembakat för hela slanten , längtar faktisk!!!! massor !!! =)