Barnens tur..

Kommentarer
· Magnus

Varför lär vi våra barn att simma? En överbeskyddande förälder skulle nästa dö av panik när de ser sitt barn sprattla i vattnet när barnet ännu inte lärt sig, det finns exempel på barn som aldrig lärt sig simma av just precis den här anledningen, att föräldrarna inte kan hantera sin egen rädsla och därmed mentalt inte klarar riskanalysen.



Låt oss då titta på svininfluensan. Kör du bil? Låter du ditt barn åka bil? Någonstans tror jag att du vet att det troligen är sisådär 100 gånger farligare att åka bil i trafiken än vad det är att få svininfluensan. Röker du?..



Dessutom, de flesta av oss lär finnas kvar nästa år också, när flunsan återigen kommer tillbaks. Den som haft den nya flunsan i år, är närmast immun mot den nästa år och detta i stor grad även om viruset då muterat. De som tagit sprutan i år, de har inte gett sin kropp chansen att bygga sitt immunförsvar och måste således ta sprutan igen, och har viruset muterat, då är nuvarande vaccin dessutom verkningslöst.



Saken hamnar dock i ett helt annat läge om man vet att man har svagheter som gör att man inte klarar de komplikationer som kan uppstå av influensor, sådant måste man givetvis väga in i sin riskanalys. För en lungpatient kan en influensa med säkerhet vara farligare än att t ex. åka bil.



Det är först när man tänker på detta vis som man gör en riskanalys, jämför risker och fördelar, med en insikt om att det finns faror i allt - det är farligt att leva, låt oss därför leva tills vi dör - Tänk också på talesättet: När alla gör likadant, då är det oftast väldigt få som faktiskt tänker. Flockmentaliteten är stark.

2009-11-10 » 12:03:17
· Ewa

Hoppas det går bra han kan ju få lite feber och ont i armen förståss =(



Kraam

2009-11-10 » 15:24:58
BLOGG: http://blogg.aftonbladet.se/11575
· Marie-Louise

Hej Andreas! Vi var och vaccinerade Nattis idag och hon har inte visat några symtom ännu ivarjefall.Pratade med en mamma vars barn hade fått den igår och hon sa att dom var ute och sprang som vanligt idag.De historier man får höra är alltid de värsta för hur roligt hade det varit att höra om alla som det har gått obemärkt förbi.Givetvis finns det biverkningar men det är som Magnus här ovanför sagt allt som vi gör har en viss riskfaktor.Det är bara det att i detta fallet tror jag nog att vi gör samhället en tjänst om vi tar vår spruta.dom hade ju inte gått ut med en gratis massvaccination om det inte gjort en rejäl riskanalys om hur det går om vi inte tar sprutan.

KRAM

2009-11-10 » 19:32:10
· gotteochvi♥

SV; JA, ELLERHUR?!

2009-11-11 » 12:21:51
BLOGG: http://gotteochvi.blogg.se/



DITT NAMN:
Stammis? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0