”Jag har inte råd att äta”

Kommentarer
· Clemens Winkler

Att Ramin redan i februari, trots mycket hög lön, måste låna pengar för att betala räkningar är inget du tycker är anmärkningsvärt?

2009-04-30 » 10:35:59
BLOGG: http://daligtajming.blogspot.com/
· Andreas "Kryckan" Hansson

Ojjj där ser man, Alla har olika förutsättningar och man kan inte jämföra sin egen livsituation med andras.. Det finns en mängd olika anledningar till att folk även om dom har höga löner kanske hjälkper familjen för attd eras pappa trots läkarutbildning inte kommer in i samhället, eller att man hjälper sina släktingar i hemlandet så dom kan studera för att kunna få en chans att klara sig..Det kan vara svårt att sätta sig in i andras livssituation för man vet inte bakgrunderna till allt.. sen ska man väl inte behöva sitta och vänta på A-Kassa i 4 månader??



Man har olika mängder räkningar och storleken på dom av olika anledningar..

Alla har inte samma förutsättningar och vissa saker kan man inte påverka pga. hur det sett ut i tidigare år..



Så här kan det se ut:



Vissa har det tuffare än andra.. Bor du i en storstad i fel område eller vad som helst så kan du ha oturen att ha en hyra tex. 2:a för 5400 kr, underhåll på 1300 ELLER MER, kanske Csn lån som du betalar 1500 kr i månaden.. Du kanske måste ha bil som kostar dig ca 2000-2500 kr i månaden.. Telefon för att kunna bli nådd.. 600-700 kr/månaden..

Billån kanske 2500/månad.. dator 500/månaden etc etc.. vissa saker har ju omvärlden byggt fram som gör att vi är tvungna att ha.. Men jag håller med dig att han borde ha sparat, för att få ut 20.000 är väldigt bra..





Oki man skulle kunna flytta till en billigare lägenhet, det är ju inte det lättaste heller i dagsläget.. Köpa, javisst men har du inte kapital att lägga in då blir det bra mycket dyrare..



Men det var väl ingen som kanske förutspådde att det skulle gå riktigt så här .. Jag följer nyheter väldigt frekvent och debbaterade förra året innan sommaren med en så kallad "Ekonom" som sa näää vi kommer inte gå in i en lågkonjuktur..Jag menade på att det är redan var på gång..



Sen så följer inte alla nyheter och artiklar och är lika insatta som tex. dig.. Det är ju ens egna ansvar att hålla sig informerade.. :)



2 månader senare så fanns han inte kvar på forumet

2009-04-30 » 11:02:50
BLOGG: http://kryckansblogg.blogg.se/



DITT NAMN:
Stammis? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0